Mantram en natuur

Vanuit de verre oudheid komt de kennis van de eenheid van trillingen, getallen en figuren. 

Elke planeet, elke schepping heeft een natuurgod, die bestaat uit een samenstelling van trillingen en daardoor vorm kan aannemen, een tot vorm geworden trilling. 

De experimentele magie berust op invocatie van mantra's, die moeten corresponderen met de op te roepen natuurgoden; waarna, onder intensieve concentratie, de betreffende figuur zich manifesteert. (Eliphas Levie e.a.) 

In het Oosten gaat men ervan uit dat er mantra's zijn, die de universele God zouden kunnen openbaren. De kabbalistische Joden menen dat JHVH (Jod-He-Van-He) op de juiste wijze uitgesproken hun Jehovah doet verschijnen. 

Alle verhalen, overleveringen, legenden met betrekking tot "meesterwoorden", toverspreuken, scheppingswoorden, namen, berusten op een bepaald mantram, zoals iedere eigennaam een mantram is. De naam uitspreken, denken, dan verschijnt de betreffende. 

Een goed rituaal, d.w.z. een magische bediening, bezit mantra's. 

Er zijn verschillende doelstellingen voor het mantram; zegenend, oproepend, beschermend, vernietigend, harmoniserend, verlichtend. 

Bij zichzelf is dit te contrôleren door b.v. bepaalde klinkers lang en geconcentreerd (Yin) uit te spreken, zoals de a - e - i - o - u. 

Elke letter bereikt een onderdeel van ons organisme. 

De Maz-daz-nan leer praktizeert dit veel. (klinkers belangrijk - rechter hersenhelft) 

Door een trilling kan zelfs een ziek orgaan genezen; dezelfde werking heeft echter een spreuk of een geliefd spiritueel woord. 

Het is de klank die de mens rust geeft, opwekt, verlichting geeft. 

Dit is een zuiver natuurlijke werking, omdat heel de natuur bestaat uit trillingen. 

1970 - 2018, copyright Henk en Mia Leene