Geest

Zodra we de gedragslijn van de oude natuurvolkeren bestuderen, bemerken we dat één opvatting centraal staat: het erkennen van de Grote Geest; het Hem onderdanig zijn. 

In het grote universele krachtveld projecteren alle schepselen en scheppingen hun electrische impulsen of hun trillingen. 

Er moet een centrale krachtbron zijn, die dit universele krachtveld in evenwicht houdt en een TEVEEL opheft, zowel als een te weinig. 

Indien dit niet zo zou zijn zou de mensheid snel ziek worden en uitsterven. 

Er is altijd sprake van Krachtvelden, die elkander overheersen. Het overheersende is bepalend. In 't klein en in 't groot. 

Haat-krachtvelden kunnen zwakke liefde-krachtvelden vernietigen; uitbarstingen van oorlogen zijn als ziekteverschijnselen in het grote menselijk-etherische krachtveld. 

Voordat zichtbaar de explosie plaatsvindt is deze etherisch reeds voorbereid. 

Al deze etherische voorbereidingen veroorzaken spanningen in het grote universele krachtveld, waarbinnen we leven. 

Ons energie-lichaam is daarmede direct in verbintenis en ondergaat dus de op dat moment overheersende trilling. 

Een etherisch rustige omgeving die via natuur, geest en mens wordt opgeladen is een bescherming tegen de etherische aanvallen van buitenaf. Tijdens rust, ontspanning eet je anders, zondags eet je minder. 

Vandaar dat momenteel velen "een rustig plekje" zoeken. Een ideaal "rustig plekje" is vol van geestelijke trillingen, d.w.z. het persoonlijke etherische lichaam kan zich direct in binding brengen met de grote GEESTELIJKE Centrale, en deze wisselwerking vult het veld van het z.g. rustige plekje. 

1970 - 2018, copyright Henk en Mia Leene